عاقبت بخیری در قرآن کریم

ساخت وبلاگ


عاقبت بخیری در قرآن کریم:❣️

آیات متعددی از قرآن بر این امر تأکید دارد که ای مردم تلاش کنید مسلمان و عاقبت به خیر از دنیا بروید که به نمونه هایی اشاره می شود:

الف) وصیّت خداوند؛ خداوند متعال مؤمنان را اینگونه توصیه می کند:


«یا ایّها الّذین آمنوا اتّقوا اللّه حقّ تقاته و لاتموتنّ الّا و انتم مسلمون»؛ (آل عمران ۱۰۲)

ای کسانی که ایمان آورده اید! آنگونه که حق تقوا و پرهیزکاری است تقوای الهی داشته باشید، و از دنیا نروید، مگر اینکه مسلمان باشید (تلاش کنید تا پایان عمر گوهر ایمان را حفظ کنید).

ب) وصیّت ابراهیم به فرزندان؛ «و وصّی بها ابراهیم بنیه و یعقوب یا بنیّ انّ اللّه اصطفی لکم الدّین فلا تموتنّ الّا و انتم مسلمون»؛ (بقره ۱۳۲)

 و ابراهیم و یعقوب (در واپسین لحظات عمر) فرزندان خود را به این آیین، وصیّت کردند (و هرکدام به فرزندان خود گفتند) فرزندان من! خداوند این آیین پاک را برای شما برگزیده و شما جز به آیین اسلام (تسلیم در برابر فرمان خدا) از دنیا نروید.

ج) درخواست راسخان در علم، عاقبت به خیری است؛ (آل عمران ۷) راسخان در علم می گویند: «ما به آن (قرآن) ایمان آوردیم… پروردگارا! دل هایمان را، بعد از آنکه ما را هدایت کردی (از راه حق) منحرف مگردان و از سوی خود، رحمتی بر ما ببخش، زیرا تو بخشنده ای».

د) «ربّنا آتنا فی الدّنیا حسنه و فی الآخره حسنه و قنا عذاب النّار»؛ (بقره ۲۰۱) و بعضی می گویند: پروردگارا! به ما در دنیا «نیکی» عطا کن، و در آخرت نیز «نیکی» مرحمت فرما و ما را از عذاب آتش نگهدار.

ه) «تَوَفَّنا مَعَ الأَبْرار» (آل عمران ۱۹۳)؛ مسأله عاقبت بخیری در منطق قرآن مهمترین نعمتى است که یک بنده مى‏ تواند از آن برخوردار شود. چه اینکه خیر عاقبت ناشى از ثبات ایمان است و چه نعمتى از ثبات ایمان براى یک بنده بهتر است؛

 لذا در دعاهایى که قرآن مجید از زبان انبیاء و صالحین نقل مى‏ کند، جمله تَوَفَّنا مَعَ الأَبْرار؛ یعنى ما را با نیکان بمیران، فراوان به چشم مى‏ خورد.

السام علیک یا اباعبدالله...
ما را در سایت السام علیک یا اباعبدالله دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : bvanak-velayatc بازدید : 219 تاريخ : سه شنبه 24 اسفند 1395 ساعت: 17:42